Nieuws en foto's van de Nederlandse zeescheepvaart
Tewaterlating 21 december 2004

Spoedtransport

Exceptioneel transport van een stuurhut naar Rotterdam

In opdracht van Damen Shipyards Gorinchem heeft Wim Bosman een stuurhut met spoed vervoerd. De stuurhut (lengte 5.0m x breedte 3,68m x hoogte 3.71m, gewicht 6,8 ton) is binnen enkele dagen geproduceerd op de werf van Damen Shipyards Gorinchem in Galati, Roemenië. Een stuurhut is een besloten ruimte op een schip van waaruit een schip bestuurd wordt.

Om de stuurhut zo snel mogelijk naar Rotterdam te vervoeren had Damen Shipyards Gorinchem een vervoerder nodig. “De keuze voor de vervoerder was snel gemaakt, wij werken graag met Wim Bosman. Door de bijzondere afmetingen en het gewicht valt dit transport onder exceptioneel vervoer.

Er moesten extra maatregelen worden getroffen, zoals bijzonder transportmaterieel en specifieke vergunningen. Gelukkig heeft Wim Bosman de nodige ervaring waardoor alles snel voor elkaar was. Dankzij de inzet van Marcel Duvigneau, expediteur bij Wim Bosman, was de stuurhut binnen vijf dagen op de bestemming in Rotterdam en kon men direct beginnen aan het monteren van de stuurhut op het schip”, aldus Nicarda Didden van Damen Shipyards Gorinchem.

Bron: Wimbosman.nl

Woensdag 26 december 2012 de beschadigde (ingepakte) stuurhut
van de sleepboot SMIT SCHELDE, afgemeerd in de Scheurhaven.

Onlangs is de SMIT SCHELDE, tijdens een assistentie aan een zeeschip in de Rotterdamse haven, bijna ‘onder’ en tegen dat zeeschip terecht gekomen, waardoor de stuurhut ernstig is beschadigd.
Gelukkig geen gewonden, alleen materiële schade.

SMIT SCHELDE
Bouwjaar 2008, Imonummer 9402433, Roepletter C6XI6
Brt 285, L x b x h 29.70 x 10.43 x 4.60 meter
Engine 2x Caterpillar 3516BTAHD/C
Vlag / Thuishaven Nederland / Rotterdam
Eigenaar Smit Harbour Towage Co, Rotterdam
Manager Smit Vessel Management Services B.V.
Shipyard Damen Shipyards, Galatz Roemenië (511536)

© Jan Oosterboer

3-SMIT-SCHELDE-0986-595x361